KBB tedavileri

sayesinde konforlu ve sağlıklı bir yaşam

KBB Hastalıkları

Geniz eti, vertigo, sinüzit, kulakta uğultu, horlama, işitme kaybı ve orta kulak iltihabı gibi hayat kalitenizi azaltan, sizi mutsuz eden, huzurunuzu kaçıran rahatsızlıklarınıza çözüm bulmak için bizimle iletişime geçin.

KBB Hastalıkları

Geniz eti-bağdemcik, vertigo (baş dönmesi), sinüzit, burun estetiği, uğultu çınlama, meniere hastalığı, horlama, işitme kaybı ve orta kulak iltihabı gibi birçok rahatsızlığınızda KBB uzmanlarının tedavileri sayesinde rahat ve huzurlu günler sizleri bekliyor.

Dış kulak yolunun tüm hastalıkları, kulak tümörleri, orta kulak hastalıkları: akut ve kronik iltihapları, kolesteatom cerrahisi, orta kulakta sıvı birikimleri, orta kulak ve iç kulak bağlantısında kireçlenme (otoskleroz), iç kulak ve gerisinin rahatsızlıkları: labirentit, vestibüler nörinit gibi iç kulağın iltihabi rahatsızlıkları meniere hastalığı, benign paroksismal pozisyonel vertigo gibi baş dönmesi rahatsızlıkları, burun kemiği eğrilikleri, konka (burun eti) problemleri, polipler ve burun içi kanserleri, akut ve kronik sinüzitleri tedavileri, mevsimsel ve süregen allerjik burun nezleleri, ağız içinin iltihabı, 

kistik ve tümör hastalıkları, bademciklerin ve geniz etinin iltihapları ve büyümeleri, horlama sebepleri ve tedavileri, ses teli ve civarının iltihabi hastalıkları (Larenjitler), ses teli nodüller, gırtlak kanserleri, konuşma bozuklukları, tükürük bezlerinin iltihabi hastalıkları ve tümöral şişlikleri, tiroid bezi cerrahisi, tiroglossal kistlerin ve sinüslerin tedavileri mutlaka uzman bir kulak burun boğaz hekimi tarafından incelenerek gerekli müdahaleye karar verilerek ilaç yada gerekli görüldüğü durumlarda cerrahi tedaviye gidilmelidir.

İşitme Kaybı

İşitme kaybı, işitme hassasiyetindeki azalma, etraftaki sesleri algılamakta güçlük çekme, kulakta çınlama veya vızıldama gibi seslerin duyulması işitme kaybı olarak tanımlanmaktadır. İşitme kaybı varsa araştırılacak üç konu: işitme kaybının tipi, işitme kaybının derecesi ve işitme kaybının hangi frekansları etkilediğidir. İşitme kaybı belirtileri genel olarak; etraftaki seslerin algılanmasında güçlük çekme, karşıdaki kişiyi duymada zorlanma ve yüksek sesle konuşmasını isteme, işitsel cihazların seslerini yükseltme isteği, kalabalık ve gürültü ortamlarda bulunma isteğinin azalması, kulakta çınlama, vızıldama gibi seslerin olması şeklindedir.

İşitme kaybında çocuklarda dil ve konuşma problemlerine ilave olarak öğrenme problemleri ortaya çıkmakta ve akademik başarı düşmektedir. İletişim problemleri sosyal izolasyona ve zayıf kişilik gelişimine neden olabilmektedir. Yetişkinlerde ise işitme azlığı ve anlama güçlüklerine bağlı olarak sinirlilik, sosyal izolasyon, iletişim ve ifade problemleri ve kendi kabuğuna çekilme gibi durumlarla karşılaşılabilmektedir. İşitme kaybına neden olan faktör belirlendikten sonra ilaç kullanımı ve/veya cerrahi işlem uygulaması gerekebilir. Doğru bilgilendirme ve yaklaşım için KBB uzman hekimlerimizden bilgi almanız gerekmektedir.
 

İşitme Kaybı İçin Kullanılan Rehabilitatif Yaklaşımlar:

  • İşitme cihazı uygulaması: İşitme kaybı tedavisinde, işitme cihazının doğru ve hastaya uygun seçilmesi, doğru ayarlanması, doğru uygulanması ve doğru kullanılması gerekmektedir.
  • Koklear implant (biyonik kulak) uygulaması: İşitme kaybı tedavisinde, çocuk ve yetişkinlerde işitme cihazından fayda sağlanamayan durumlarda tercih edilen bir yöntemdir.
  • Kemik yolu ve orta kulak implantları: İşitme kaybının özelliğine göre karar verilen bu uygulamalar için KBB uzmanları ve odyologlar tarafından gerekli işlemler yapılmaktadır.
  • İşitsel rehabilitasyon: Özellikle bebek ve çocuk bireylerde sadece cihaz uygulaması yeterli olmamakta işitsel kapasitenin verimli kullanılması için işitsel eğitim uygulamaları gerekmektedir.

İletişim Formu

Vertigo Baş Dönmesi

Vertigo baş dönmesi demektir. Gözlerimiz, kulaklarımız, beyincik, kan basıncı ve derin duyu dengeyi beraber sağlamaktadır. Bunlar arasındaki uyumsuzluklar baş dönmesi olarak karşımıza çıkar. Vertigo’nun karşılaşılan en sık sebebi genelde kulak kaynaklıdır. Bunlar içerisinde kristal oynaması, iç kulak basınç artışı, sinir iltihabı, kulaktan sıvı kaçağı, baş dönmesinin sık karşılaşıldığı sebepleri arasında gösterilmektedir. Tanı yöntemi olarak bilgisayar destekli VNG dediğimiz test ile kolayca tanı koyulabilmektedir. Cerrahi tedavi seçenekleri yanı sıra ilaç tedavisi ve manevralar ile de bu hastalığı kolay, hızlı, etkili ve kalıcı olarak tedavi etmek mümkündür.

 

İletişim Formu

Geniz Eti - Bademcik

Bademcik (Tonsil) ve geniz eti (Adenoid) olarak isimlendirilen dokular lenfoid hücrelerden oluşmuştur. Geniz etinin büyük olması burundan solunuma engel oluşturur. Ayrıca kulak ve sinüslerin boşalımını bozarak değişik boyutta problemlere yol açarlar. Bu çocuklarda işitme kayıpları, horlama, ağızdan soluma, gece öksürükleri, burun akıntıları gözlenmektedir. Kronik geniz eti iltihapları veya büyümeleri ortodontik bozukluklar, yüz gelişiminde bozukluklar ve konuşma bozukluğuna yol açabilmektedir.  Bademcik ve geniz eti büyümeleri üst solunum yolunu daraltacak boyuta ulaştığında horlama ve apne dediğimiz uykuda nefessiz kalma gibi ciddi sorunlar başlatır. İlaç tedavisinden fayda görülmediğinde cerrahi olarak bunların çıkartılmasına baş vurulmaktadır.

İletişim Formu

Sinüzit

Sinüs boşluklarını kaplayan mukozanın viral, bakteriyel ve mantar gibi etkenlerle iltihaplanmasına sinüzit denir. Sinüzit oluşumunu etkileyen en önemli faktörler; bağışıklık sistemi ve buna bağlı sık üst solunum yolu enfeksiyonları, burun ve sinüs anatomisi, özellikle çocuklarda geniz eti büyüklüğü, alerjik rinit ve kirli hava (sigara) sayılabilir. Göz ve yüz çevresinde zonklayıcı bir baş ağrısı, burun tıkanıklığı, burun ve genizden sarı yeşil renkli akıntı, boğaz ağrısı, ağız kokusu, koku ve tat bozukluğu, hafif ateş, halsizlik ve adaptasyon güçlüğü, çocuklarda bunların yanında iştahsızlık, öksürük, bulantı ile kusma şikayetleri sinüzit belirtisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Sinüzit medikal veya cerrahi girişimle tedavi edilir. Uzman doktorunuzun görüşü ile cerrahi girişimde bulunulmalıdır.

İletişim Formu

Burun Estetiği (Rinoplasti)

Burun vücudumuzun kimliğini ve kişiliğini yansıtan en önemli kısım olan yüzümüzün en önemli parçasıdır. Burnun estetiği kötü ise genellikle fonksiyonları da kötüdür veya tam tersine, burunda nefes almayı engelleyen bir eğrilik varsa ameliyat ile bu eğrilik giderilmeden estetik bir sonuç elde etmek mümkün olmaz. Burun tıkanıklığı ve şekil bozukluklarını aynı ameliyatta gideren fonksiyonel estetik burun cerrahisine septorinoplasti denir. Burun içinde sağ ve sol burun deliklerini birbirinden ayıran, kemik ve kıkırdaktan oluşan duvarın darbe ve genetik özelliklere bağlı büyümesi deviasyona sebep olur. Estetik burun ameliyatında burun orta kemiği yerinde düzeltilir ve burun etleri küçültülerek kenar kısımlara itilir ve nefes almak için geniş pasaj yaratılır. Burun şekil bozukluklarının ameliyatla düzeltilmesine rinoplasti denir. Uzman kulak burun boğaz hekimlerinin tavsiyesi üzerine yapılan bir ameliyattır.

İletişim Formu

DOKTORLARIMIZ

Op.Dr. Oray Karaçaylı

Şimdi Sıra Sizde. Taleplerinizi bize iletin. Sizin İçin Neler Yapabileceğimizi Hayal Bile Edemezsiniz!

İletişim Bilgileri